Nieuws en mededelingen

Dit keer belangrijk nieuws voor de zogeheten éénpitters en ZZP-ers. De belastingdienst heeft het oude BTW nummer gewijzigd in het BTW-ID nummer, om zo de privacy beter te beschermen en eventueel misbruik van het B.S.N. nummer te vermijden. Dit geldt voor alle eenmansbedrijven. Denkt u eraan dit nummer tijdig te vermelden op uw facturen, offertes, maar ook in de handtekening van uw email. Daarnaast is het een plicht dit te vermelden op de website bij uw gegevens, en denkt u ook aan zakelijke accounts op internet zoals leveranciers, softwarepakketten en dergelijke. Indien dit nagelaten wordt, kunnen er problemen ontstaan met betalingen, banken, pinautomaten, betaalmodule’s of BTW aangifte’s. Voor wijzigingen op de website en in de handtekening van uw email of andere vragen inzake dit onderwerp kunt u altijd een beroep op ons doen. U merkt, ook in deze zaken denken wij graag met u mee!
Tot enige jaren geleden hanteerde het internet de alom bekende IPv4 adressen. Dit gaat in rap tempo veranderen. Door de schaarste aan vrije IPv4 adressen moeten providers tegenwoordig forse bedragen betalen voor deze nummers, daar waar de nieuwe IPv6 nummers gratis zijn. Het spreekt voor zich dat nieuwe providers eigenlijk IPv6-only willen gaan werken vanwege de enorme besparing op de kosten. Denk hierbij aan opkomende economieën zoals Azië, maar ook aan de BRICS landen, de inlandse gebieden in de US en de nieuwe netwerken in Rusland. Maar dichterbij huis: de nieuwe telecom providers en de nieuwe glasvezelnetwerken, en het aankomende 5G telefonie netwerk. Als u met uw telefoon een website zoekt zal een oplettend persoon merken dat dit een fractie trager gaat dan voorheen. Dit komt doordat de browser eerst op IPv6 kijkt, en als de website daarop nog niet actief is, dan pas op IPv4. Is het netwerk te traag via mobiel of te veraf dan wordt de webpagina niet meer vertoond. Duidelijker gezegd: uw site komt niet in beeld. Vanwege onze internationaal zakendoende klantenkring kon DBKC Hosting niet anders dan hierop proactief handelen en zo is vorig jaar de complete hostingtak volledig actief geworden op beide netwerken. Hiermee heeft DBKC ook direct de norm gesteld en zo laten zien dat er meegegaan wordt in de ontwikkelingen op dit gebied. Zelf testen of uw website wereldwijd bereikbaar is via de nieuwe netwerken? Ga dan naar ipv6.dbkchosting.com en vul uw website in. Indien uw site nog niet IPv6 geconfigureerd is, raden wij u aan zo snel mogelijk actie te ondernemen om bereikbaar te blijven voor uw klanten!
19 september 2019 - Het account systeem is live! De komende tijd zullen we na het inrichten van de software alle abonnementen parallel laten draaien op ons nieuwe klantaccount systeem. In de tussentijd vordert het overzetten van de websites behoorlijk, en kunnen de eerste klanten al inloggen op het hostingpanel. Met deze omzetting zijn voortaan real-time DNS wijzigingen mogelijk, en is het systeem tevens ingericht op naadloze overschakeling naar Office365. Alle Wordpress installaties zijn door ons bijgewerkt naar de laatste versie en de nieuwste PHP versie. Voor de oudere CMS systemen hebben wij via Directadmin de bijbehorende oudere PHP versie geselecteerd.

Ook worden alle DNS instellingen nagelopen, IPv6 doorlinks in orde gemaakt, en op ieder geparkeerd domein verschijnt nu een default pagina.
15 augustus 2019 - Het domein DBKC Hosting is live op het internet. Voor het bedrijf DBKC een grote stap voorwaarts om de hosting en domeinregistratie afdeling van het bedrijf een eigen omgeving te bieden om zo het product naar een hoger plan te tillen. De toekomstplannen zijn gemaakt, en er worden nieuwe servers ingezet op de colocatie van Serverius te Dronten, waarmee het bedrijf gelijk IPv6 gereed is.

Omdat DBKC absolute snelheid wenst gecombineerd met uitgebreide mogelijkheden voor de klant, worden de oude Plesk machines afgeschaald en doet het gloednieuwe DirectAdmin Evolution zijn intrede. Van meegaan met de collega's willen we nu voortaan de toon aangeven en voorop lopen met onze faciliteiten.

De komende tijd zullen we al onze klanten migreren van de bestaande Linux en Plesk omgevingen naar het nieuwe platform, waarbij de domeinen worden ondergebracht bij onze nieuwe registrar, om zo in de nabije toekomst onze klanten 24/7 de mogelijkheid te kunnen bieden van self-service op het gebied van abonnementen, registraties en betalingen, zoals klanten dat wensen.